1

Bedrijfsnoodplan

Omschrijving van het Bedrijfsnoodplan

Een bedrijfsnoodplan is een draaiboek waarin systematisch staat aangegeven wat de organisatie moet doen als zich een calamiteit voordoet. Een goede voorbereiding van de hulpverlening beperkt persoonlijke en materiële schade. Met een bedrijfsnoodplan is de veiligheid van de locatie en de omgeving zoveel mogelijk gewaarborgd.

Een bedrijfsnoodplan is geen vrijblijvende keuze. Voor de uitvoering van het plan moet de organisatie kunnen terugvallen op een goed opgeleid en voorbereid team van bedrijfshulpverleners (BHV’ers). Hoeveel BHV’ers nodig zijn en welke specifieke vaardigheden zij moeten beheersen, hangt af van de aard van het werk en de risico’s, de grootte en de ligging van het bedrijf. Dat laatste gegeven is niet alleen belangrijk voor het inschatten van mogelijke calamiteiten voor de omgeving, het bepaalt ook de tijd die brandweer en andere hulpverleners nodig hebben om het bedrijf te bereiken. (Bron: Arboportaal)

Onze aanpak

Om te beginnen bestuderen wij de beschikbare relevante documenten, zoals de RI&E en het ontruimingsplan. Meer informatie verzamelen wij met behulp van interviews en observaties op de werkvloer. Indien nodig stellen wij maatregelen voor om gesignaleerde knelpunten op te heffen. Vervolgens definiëren wij in overleg met u scenario’s. Uw bedrijfsnoodplan beschrijft welke scenario’s in werking treden in geval van nood en wie daarbij verantwoordelijk is voor de bijkomende taken.

Het bedrijfsnoodplan bevat onder andere:

  • instructies;
  • instructieplan;
  • wijze van alarmering;
  • verzamelplaats;
  • tekeningen.

Wij stellen een concept op dat wij met u bespreken en vervolgens definitief maken. U doet er goed aan het noodplan af te stemmen met de hulpdiensten in uw gemeente.

Interesse?

Wilt u contact met ons opnemen als uw belangstelling is gewekt? Wij voorzien u graag van alle informatie die nodig is om een goede afweging te maken.

 

Chubb Training & Consultancy

De afdeling Training & Consultancy is op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 16.30 uur. Desgewenst kunt u een e-mail sturen naar training@chubbfs.nl

088 112 40 00

John Doe

Trainer X

Redantium, totam rem aperiam, eaque ipsa qu ab illo inventore veritatis et quasi architectos beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim.

De instructeur stelt zich voor…

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin ac egestas magna. Praesent erat nisi, maximus et lobortis quis, tincidunt nec massa. Duis vestibulum, tellus sit amet hendrerit venenatis, urna orci pretium ipsum, quis blandit tellus mi vitae turpis. Fusce erat augue, finibus nec accumsan id, pellentesque vitae orci.

Onze klanten vertellen

Maecenas lacus aliquet et nisl nunc, per sed sed maecenas.Lectus tincidunt pellentesque augue urna sit sed, arcu sed ante ac montes pellentesque consectetuer, neque magnis penatibus laoreet vehicula nulla orci, a malesuada justo laoreet ipsum, in ac fusce.- John Doe 1
Maecenas lacus aliquet et nisl nunc, per sed sed maecenas.Lectus tincidunt pellentesque augue urna sit sed, arcu sed ante ac montes pellentesque consectetuer, neque magnis penatibus laoreet vehicula nulla orci, a malesuada justo laoreet ipsum, in ac fusce.- John Doe 2
1