Een compleet en actueel ontruimingsplan is in noodsituaties een onmisbaar hulpmiddel. Het ontruimingsplan beschrijft alle maatregelen die nodig zijn voor een volledige of gedeeltelijke ontruiming van een gebouw. Een ontruimingsplan is nodig om in een noodsituatie iedereen veilig en snel te evacueren.
Ontruimingsplan
Omschrijving van het Ontruimingsplan
Waarom een ontruimingsplan?
Met een goed ontruimingsplan kunt u de persoonlijke en materiële schade als gevolg van een calamiteit beperken en zelfs mensenlevens kan redden. Niet voor niets schrijft het Bouwbesluit voor dat een ontruimingsplan voor (bepaalde) gebouwen moet worden opgesteld.
In een ontruimingsplan leggen wij onder andere voor u vast:
- Gebouw, installatie- en organisatiegegevens;
- Hoe uw bedrijfshulpverlening is georganiseerd;
- Wie bij een incident welke taken heeft;
- Welke procedures er bij alarmering, ontruiming en hulpverlening moeten worden gevolgd;
- Welke veiligheidsmiddelen er kunnen worden gebruikt;
- Situatie- en gebouwtekeningen.
N.B.: het is belangrijk regelmatig ontruimingsoefeningen te houden.
Interesse?
Wilt u contact met ons opnemen als uw belangstelling is gewekt? Wij voorzien u graag van alle informatie die nodig is om een goede afweging te maken.
Chubb Training & Consultancy
De afdeling Training & Consultancy is op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 16.30 uur. Desgewenst kunt u een e-mail sturen naar training@chubbfs.nl
Rapportage
Het ontruimingsplan, dat is opgesteld conform NEN 8112-2010, wordt in tweevoud in hard copy geleverd, nadat u het concept-rapport hebt goedgekeurd.